R evolucija – dokumentarni film
Autori: Mirta i Goran

Trajanje: 61' 05''

Muzika: Zagor

Produkcija: AVFK Delnice 2015.

Sinopsis: Dvadeset godina od osamostaljenja Hrvatske, većina njezinih stanovnika je ili siromašna ili na pragu siromaštva. Nezaposleni, otpušteni radnici dio su surove stvarnosti… Za svih njih izgleda da političke, bankarske i poduzetničke elite ne mare. Ovrhe, blokade i deložacije predstavljaju našu svakodnevicu.

Film prati priču korisnika kredita u CHF, obitelji koja očekuje deložaciju iz stana u kojem živi 12 godina, bivšeg novinara u brodogradilištu 3. maj, korisnika usluga Energa, te radnica propale tvornice Kamensko koje su se okupile u istoimenoj udruzi. Primjenjujući drevna znanja o etici, ali i energijama tražimo fizičke i duhovne uzroke i moguće izlaze iz stanja koje prelazi granice čisto ekonomske krize.

Film je prikazan na festivalima u SAD-u, Rumunjskoj i Srbiji, te širom Hrvatske. Sjevernoameričku premijeru imao je na Freethought Film Festivalu u Orlandu, na Floridi. Ni u Orlandu, niti na drugim festivalima, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Gledaj

Scena iz filma R evolucija


Warning: Undefined variable $discount_subscriptions in /home/mirtaigorancom/public_html/wp-content/plugins/paid-member-subscriptions/includes/features/discount-codes/index.php on line 95
hrHrvatski
Scroll to Top