To nije pas to je Cher

To nije pas, to je cher!

Pokazala sam joj na grm ove biljke. Raširio se, razbarušen i bodljikav, uz rub livade, nešto ispod mjesta gdje smo mi odmarale. Dvije dugačke grane još su uvijek čuvale malo proljetne mekoće i svjetlozelene boje, ali bile su jednako kovrčave i pune igličastih listića kao i one tamnije. Cher je okrenula glavu od mene. Krajičkom oka ipak me je držala u svome vidnom polju. Uši je spustila, priljubila je uške koliko je god mogla uz glavu, kao što je uvijek činila kad nije htjela čuti što joj govorim. U blizini, netko je upalio trimer. Svojim neugodnim drndanjem prekinuo je tišinu začinjenu samo pjevom ptica i dalekim kukurikanjem usamljenog pijetla. Cher je podigla jednu ušku ne bi li čula što se događa u selu. Cvrkut je istog časa zamro. Ipak, malene su ptičice u brišućem letu nastavile prelijetati s jednog hrasta na drugi. Izgledale su više kao razmazane tamne mrlje na plavom nebu, nego kao čvrsta tijela.

Cher me je konačno pogledala i mogla sam nastaviti:

- Ja sam ih prije voljela na razne načine. Juhu od šparoga, rižot od šparoga... Mislim da ih ti nisi nikad probala.

Okrenula je glavu i zagledala se u daljinu kao da je htjela sakriti činjenicu da se jednom prilikom sama poslužila rižotom od šparoga koji je nama ostao od ručka i da joj se nije sviđao.

iz recenzije

Božićni popust

Komentari

Knjiga je vrhunska, a kraj je maestralan!
Anđa M.

Fenomenalno!
Marina Z.

Tvoje knjige sam pročitala, one su ponešto različite, a ponešto sliče tebi kao osobi. Ti si kao osoba skromna i povučena, opet blago topla i mila, nenametljiva i tiha. Ustvari, mislim da su tvoje knjige produžetak tvoje osobe. U njima daješ sve ono što u kontaktu s ljudima Zapravo izbjegavaš. Nevjerojatan dar imaš za slikanje riječima. Uživam te čitati.
Milica B.

...Dok sam čitala uronila sam u jedan svijet ljepote, istine i dobrote. Čitajući, barem na kratko, može se zaboraviti na sivilo koje nas okružuje... Jedno četveronožno biće ti iskreno može priuštiti trenutke ljubavi i radosti. Preporučila bih je svima.
Tatjana M.

Press

Intervju za portal Volim pse povodom izlaska knjige
https://volimpse.com/cher-mjesanka-tornjaka-koja-je-dobila-svoju-knjigu/

Naruči
hrHrvatski
Scroll to Top