V1 TV

Pseći život

 • Dom za zauvijek s Dianom i Ninom ep.4 Udomite Pedra! Autori: Mirta i Goran Trajanje: 2:56 Opis: Pedro je desetak godina bio najbolji prijatelj svome čovjeku. Zajedno su odlazili u šetnje, skupljali kruh za kokice, odmarali na kauču i hladili se pod klimom. Nažalost, Pedrov najbolji prijatelj je umro, a Pedro se našao sam u crikveničkom azilu. Njegovu priču istražila je Nina.

 • Dom za zauvijek s Dianom i Ninom ep.3 Spreman za udomljenje? Autori: Mirta i Goran Trajanje: 2:23 Opis: Diana i Nina odlaze u posjet psu koji je bio određen za eutanaziju. Što se u međuvremenu promijenilo i kako on izgleda danas?

 • Dom za zauvijek s Dianom i Ninom ep.2 Mala čudovišta od Vis Vitalisa na putovanju Autori: Mirta i Goran Trajanje: 1:15 Opis: Kako izgleda putovanje s najmanjim od Malih čudovišta od Vis Vitalisa?

 • Dom za zauvijek s Dianom i Ninom ep.1 Kod Lily Autori: Mirta i Goran Trajanje: 2:43 Opis: Posjetili smo Lily, šar-planinku koja je u sklonište došla kao štene, a svoj dom za zauvijek našla u Matuljima kod obitelji Sušanj

 • Izlet s Pepinom ep.1 Pepino na Curku Autori: Mirta i Goran Trajanje: 2:43 Opis: pas Pepino nas vodi na izlet u bajkovitu prirodu potoka Curka.

dokumentarni filmovi

 • Autori: Mirta i Goran Trajanje: 70′ Muzika: Zagor Produkcija: AVFK Delnice 2018. Sudjeluju: Miljenko Balen, Vlade Dasović, Valentin Ivančić Tine, Miljenko Kauzlarić Poček, Nebojša Mance, Rajko Matijašić, Goran Niković, Željko Sokol, Tanja Šafar Balić, Leo Vidmar i Dragutin Vrus Sinopsis: 5. studeni 1991. U tijeku su borbe za preuzimanje vojnih objekata u Delnicama: vojarne i vojnih objekata Velebit-1, Velebit-2 i Velebit-3. Vode se žestoke borbe u inače mirnom i pitomom goranskom gradiću Delnicama. Nakon pregovora, zapovjednici JNA predaju vojarnu, ali ne i objekte V1, V2 i V3. Štoviše, prijete dizanjem u zrak miniranih skladišta municije. Početak je to priče o Goranskim risovima i njihovom ratnom putu koji ih je, kad je bilo potrebno, odveo u Liku i Brinje i brinjski kraj gdje će provesti četiri nemirne ratne godine.

 • Autori: Mirta i Goran Trajanje: 48:53 Muzika: Župni zbor Mrkopalj Opis: 2007. Riječka nadbiskupija organizirala je 3. godišnje hodočašće koje je vodilo kroz Milano, Nicu, Lourdes, Burgos, Santiago de Compostelu, Fatimu, Zaragozu, te Barcelonu. Na put je krenulo preko 600 hodočasnika, u 12 autobusa, predvođeni riječkim nadbiskupom monsinjorom Ivanom Devčićem. Čitavo putovanje, kao i svete mise pratio je i pjesmom uveličao Župni zbor iz Mrkoplja. Ovo je dokumentarni zapis s toga putovanja koje sudionici i danas pamte.

 • Autori: Mirta i Goran Trajanje: 26:00 Muzika: Zagor Opis: Kažu da se u Delnicama ništa ne događa. Da se nema gdje što pojesti. Kažu da su dosadne i sive. Kažu i da se nema što vidjeti. Da u njemu žive samo čudaci. Je li zaista tako u najvišem hrvatskom gradu, možete vidjeti u filmu Lijep dan vam želim. U filmu sudjeluju delnička fotografkinja svjetske kvalitete Višnja Bolf, Gordana Kvajo, Slavica Kljajić, ikona Radija Gorski kotar i mnogi drugi.

 • Autori: Mirta i Goran Trajanje: 61′ 05” Muzika: Zagor Produkcija: AVFK Delnice 2015. Sinopsis: Dvadeset godina od osamostaljenja Hrvatske, većina njezinih stanovnika je ili siromašna ili na pragu siromaštva. Nezaposleni, otpušteni radnici dio su surove stvarnosti… Za svih njih izgleda da političke, bankarske i poduzetničke elite ne mare. Ovrhe, blokade i deložacije predstavljaju našu svakodnevicu. Film prati priču korisnika kredita u CHF, obitelji koja očekuje deložaciju iz stana u kojem živi 12 godina, bivšeg novinara u brodogradilištu 3. maj, korisnika usluga Energa, te radnica propale tvornice Kamensko koje su se okupile u istoimenoj udruzi. Primjenjujući drevna znanja o etici, ali i energijama tražimo fizičke i duhovne uzroke i moguće izlaze iz stanja koje prelazi granice čisto ekonomske krize. Film je prikazan na festivalima u SAD-u, Rumunjskoj i Srbiji, te širom Hrvatske. Sjevernoameričku premijeru imao je na Freethought Film Festivalu u Orlandu, na Floridi. Ni u Orlandu, niti na drugim festivalima, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Video kutak

 • Autor: Goran Trajanje: 01:52 Opis: Priroda i baština uhvaćeni u čarobne kadrove kroz Goranov objektiv.

 • Šmitovo – video Autori: Mirta i Goran Trajanje: 1:05 Opis: čarobni pejzaž malo poznatog Šmitovog jezera u blizini Ogulina.

 • Jezero – video Autori: Mirta i Goran Trajanje: 1:54 Opis: video snimljen na Omladinskom jezeru u Lokvama tijekom manifestacije Pješačenje oko jezera POJ.

 • Put u planine – video Autori: Mirta i Goran Trajanje: 4:27 Muzika: LHD Opis: video sniman u planinama Gorskog kotara i Primorja kao najava za istoimenu knjigu.


hrHrvatski
Scroll to Top